Pier Scheveningen definitief op slot

De pier van Scheveningen gaat volgende week vrijdag op slot. Het gebouw voldoet nog altijd niet aan de wettelijke eisen van brandveiligheid, zo laat een woordvoerder van de gemeente Den Haag vrijdag weten. De curator en de ondernemers van de pier zijn op de hoogte gesteld.

De brandweer had bij een inspectie eind augustus geconstateerd dat de sprinklerinstallatie en de brandblussers defect waren. De gemeente gaf curator Marc Udink vervolgens tot afgelopen dinsdag de tijd om de pier weer brandveilig te maken. De curator liet echter al weten geen geld te hebben voor een opknapbeurt.

De pier kon tot nu toe open blijven omdat op kosten van de gemeente een brandwacht werd ingehuurd. Het gebouw werd begin dit jaar failliet verklaard.

Of het gebouw ooit nog opengaat is nog onduidelijk. Bij een eerder georganiseerde veiling was weinig interesse. Udink liet eerder wel weten dat er nog altijd belangstelling is voor een overname.

De pier wordt vrijdag om 10.00 uur afgesloten. Ondernemers hebben tot dan de tijd om hun bedrijf te sluiten. De gemeente heeft hulp aangeboden bij de afwikkeling van hun zaak.