[NFL] Saints raken ongeslagen status kwijt

De New England Patriots hebben gisteravond de ongeslagen status van de New Orleans Saints doorbroken. In het Gillette Stadium in Massachusetts werd het 30-27 voor de Patriots.

De overwinning van de Patriots werd pas in de laatste paar seconden van de wedstrijd gerealiseerd. Met nog vijf seconden te gaan gooide quarterback Tom Brady een pass over zeventien yards naar Kenbrell Thompkins. Hij voltooide de touchdown en bezorgde de Saints hun eerste verliespartij van dit seizoen.

De overwinning was sowieso zwaarbevochten. De voorsprong wisselde gedurende de wedstrijd meerdere malen tussen de twee teams. Stephen Gostkowski had de Patriots in het eerste kwart op een voorsprong gezet met een field goal vanaf 35 yards. Door middel van een touchdown van Drew Brees begonnen de Saints toch met een voorsprong aan het tweede kwart.

In het tweede kwart was Steven Ridley de grote man aan de kant van de Patriots. Zijn twee touchdowns zorgden er voor dat de Patriots met tien punten voorsprong gingen rusten.

Na de rust was het echter weer de beurt aan de Saints. Een field goal van Garrett Hartley en een touchdown van rookie Khiry Robinson zette de stand weer gelijk. Gostkowski scoorde echter opnieuw een field goal om de Patriots ook het derde kwart te laten eindigen met een voorsprong.

In het vierde kwart scoorde Gostkowski na zes minuten zijn derde field goal van de wedstrijd. De Saints wilden niet van opgeven weten en kwamen weer terug. Een touchdown van Kenny Stills en een field goal van Hartley bogen de 23-17 achterstand om in een 23-27 voorsprong voor de Saints.
De Patriots hadden echter het laatste woord met de touchdown van Thompkins.