Broers Van Poppel naar Trek-ploeg

Boy en Danny van Poppel rijden volgend jaar voor Trek Factory Racing. Dat heeft de Amerikaanse ploeg, de opvolger van Radioshack-Leopard-Trek, woensdag bekendgemaakt. De broers Van Poppel worden overgenomen van Vacansoleil-DCM. Die Nederlandse ploeg gaat aan het einde van het seizoen ter ziele.

De 25-jarige Boy heeft al de nodige ervaring in grote koersen, maar ziet Trek als een stap omhoog. "Ik ben ook blij dat ik in een team blijf als mijn broer. Samen met je broer rijden is altijd bijzonder en ik ben er trots op dat ik hem kan helpen, want hij is een natuurtalent."

De 19-jarige Danny van Poppel werd afgelopen zomer de jongste renner in de Tour de France sinds de Tweede Wereldoorlog. In de eerste etappe werd hij derde en dat leverde hem de witte trui op. Later in de Tour finishte hij nog twee keer in de top tien. Hij ziet zichzelf als meer dan een sprinter. "Ik geloof dat ik op termijn ook in de semiklassiekers mee kan doen. Mijn doel is om een betere renner te worden."

Trek legde ook de 23-jarige Italiaan Fabio Felline vast. Hij rijdt dit seizoen voor Procontinental-ploeg Androni Giocattoli-Venezuela, maar reed voor Footon-Servetto ook al twee keer de Tour de France.