Feyenoord biedt uitvaart voor supporters aan

Supporters van Feyenoord hoeven na hun dood geen afscheid te nemen van hun favoriete club. De Rotterdammers bieden fanatieke fans de mogelijkheid na hun overlijden in Feyenoord-stijl te worden begraven. Dinsdag werd daarvoor een overeenkomst gesloten met uitvaartverzorger Monuta.

Feyenoord meldt met de overeenkomst tegemoet te komen aan een terugkerende wens. "We weten dat onze club vaak een grote rol speelt in het leven van supporters", meldt directielid Mark Koevermans. "De ervaring leert dat velen van hen dat ook graag tot uiting brengen bij hun afscheid van het leven."

De mogelijkheden voor een Feyenoord-uitvaart zijn divers. "Met bijvoorbeeld alleen een rood-wit bloemstuk met een Feyenoord-logo of een foto van de selectie in de rouwkamer kan men kiezen voor een eenvoudig karakter", legt Koevermans uit. "Daarnaast behoren bijzondere extra's tot de mogelijkheden, zoals een kist in Feyenoord-design, een afscheidsmonument in de Kuip of de spelersbus als volgauto voor de nabestaanden."

Opbrengsten van de licentieovereenkomst met Monuta komen ten goede aan de Feyenoord Foundation. Daarmee steunt de club tal van maatschappelijke projecten.