Velthuizen: "Vitesse wordt onderschat"

Vitesse kan woensdag via ADO Den Haag de koppositie in de Eredivisie overnemen van FC Twente. Doelman Piet Velthuizen vindt dat de Arnhemmers zichzelf moeten belonen.

De achterstand van Vitesse op Twente is één punt. Na de zege op NEC (2-3) heeft de formatie van trainer Peter Bosz nog steeds de minste verliespunten in de Eredivisie. "Als wij woensdag winnen staan we bovenaan", aldus Velthuizen tegen Goal. "Dat is niet voor niets. We spelen gewoon goed voetbal. Als we aan kop komen is dat terecht."

De Vitesse-goalie toonde zich na de winst op aartsrivaal NEC wel kritisch. "Die twee tegengoals waren zonde. We hadden de wedstrijd eerder moeten beslissen. Die tweede tegengoal komt uit een simpele ingooi die wordt doorgekopt. Die jongen (Michael Higdon, red.) schiet de bal daarna goed binnen. Een mooie goal, maar totaal onverdiend. Wij waren veel beter dan NEC. Individuele klasse gaf de doorslag voor ons."

"Organisatorisch stonden we in grote delen van de wedstrijd goed, maar soms dachten we te aanvallend. Wij hebben een team dat druk vooruit wil zetten. Ik denk dat veel ploegen ons onderschatten. Pas daar mee op. Het maakt ons niet uit tegen wie we spelen. Wij zijn alleen gefocust op het pakken van punten. Wat de coach al zei: als je twee keer van NEC zou verliezen en de rest wint, wordt je ook kampioen. Maar deze zege is extra lekker Alleen zijn we slordig met die tegengoals. Die vallen te makkelijk. Er is werk aan de winkel", aldus Velthuizen.

De keeper van Vitesse is tevreden met de nieuwe aanwinsten. Huurling Lucas Piazon besliste de derby van zondag. Junior Santos, Cristian Cuevas, Christian Atsu en Sam Hutchinson kwamen niet in actie. "De nieuwe jongens doen nog niet allemaal mee, maar het is logisch dat ze moeten wennen. Je kunt ook niet verwachten dat ze zich direct in een al goed draaiend team spelen. Ze doen het goed op de training, maar hebben de tijd nodig. Toch kun je al wel zien dat ze van waarde kunnen zijn voor ons."