Leerdam: "Speel al weken met pijnstillers"

Kelvin Leerdam scoorde vanmiddag eenmaal in het gewonnen duel met PEC Zwolle (3-0). De rechtsback annex middenvelder is momenteel de clubtopscorer bij de Arnhemmers met drie goals.

Leerdam kwam in de zomer over van Feyenoord en laat meteen zien belangrijk te zijn voor Vitesse. Hij leidt momenteel het topschuttersklassement bij de Arnhemse club. "Ik voel me lekker en het gaat lekker, dus ik blijf ze scoren als de kansen komen", zei de Nederlander na afloop van het duel met PEC tegenover FOX Sports.

Leerdam scoorde eenmaal, maar had er tegen PEC misschien wel twee of drie kunnen maken. "Ja, ik schoot er ook nog eentje uit de draai op de paal. Maar ik ben al blij met iedere goal die ik maak", zei de mandekker, die de afgelopen weken kampt met een knieblessure. Vorige week miste hij het duel met AZ Alkmaar.

"Het is nog steeds niet over, maar ik heb deze week minder pijn dan vorige week", vervolgde Leerdam, die met pijnstillers speelt. "Ik heb een MRI laten maken, maar daar was niet duidelijk op te zien wat het is. Zolang ze zeggen dat ik kan spelen, dan blijf ik spelen. Tot nu toe gaat het wel redelijk."