[EK] Volleyballers verliezen ook van titelhouder Servië

De Nederlandse volleyballers hebben ook hun tweede groepsduel op het Europees kampioenschap in het Deense Herning verloren. De ploeg van bondscoach Edwin Benne ging zaterdag met 3-2 onderuit tegen titelverdediger Servië: 25-19, 25-18, 15-25, 17-25 en 12-15. Een dag eerder was Finland al te sterk.

Oranje begon voortvarend. De ploeg was vooral blokkerend op dreef en liet de tegenstander er aanvankelijk nauwelijks aan te pas komen. In de derde set zakte het niveau echter drastisch. Servië, dat zijn eerste wedstrijd verrassend verloor van Slovenië, profiteerde optimaal en knokte zich terug in de wedstrijd.

In de vierde set sloeg Servië snel een gaatje van vijf punten. Dat wist Nederland niet te dichten, waardoor een vijfde set noodzakelijk was. Daarin wist de Europees kampioen van 1997 de partij niet meer te kantelen. Oranje kwam van 5-9 nog wel terug tot 12-13, maar daarna drukte Servië door.

Nederland moet zondag winnen van Slovenië om in het toernooi te blijven. De groepswinnaar plaatst zich rechtstreeks voor de kwartfinale. De nummers twee en drie wacht een tussenronde.