Ben Affleck lacht om felle reacties op Batman-rol

Ben Affleck kan alle negatieve reacties op zijn aangekondigde rol als Batman goed relativeren. "De producenten hadden me al gewaarschuwd dat het heftig kan zijn", lachte de acteur maandag in de Amerikaanse talkshow Late Night with Jimmy Fallon. Eerder deze maand werd bekend dat hij de gemaskerde held gaat spelen tegenover Henry Cavill als Superman.

Affleck vertelde hoe de makers allerlei oude reacties op de vorige acteurs die Batman speelden, hadden verzameld. "Daar stonden dingen tussen als 'Hij moet dood!', al maanden voordat de film überhaupt uitkwam, dus ik had al een idee wat ik kon verwachten. Mij werd ook gevraagd de eerste paar dagen nadat bekend was gemaakt dat ik de rol zou spelen geen gebruik te maken van het internet. Dat deed ik dus meteen wel, want ik ben keihard. Ik scrollde naar beneden en de eerste reactie was: neeeeeeeeeeeeeeeee!!! Het gaat soms echt ver, maar ik kan er gelukkig om lachen."

De 41-jarige Affleck ziet daarom ook niet erg op tegen het verschijnen op de New York Comic Con. De strip- en filmbeurs, die volgende maand plaatsvindt, is berucht om de uiterst fanatieke fans die er komen.

"Veel van deze film kun je pas uitleggen als je er beelden bij hebt", zegt Affleck nuchter. "Ik kan dan natuurlijk niet teveel verklappen van het verhaal, maar het is een uitgelezen kans om alle fans om te krijgen."

Aan de regie zal het alvast niet liggen. Batman vs. Superman, zoals de film vooralsnog heet, wordt geregisseerd door Zack Snyder. Hij maakte ook al de vorige Supermanfilm Man of Steel, die een enorm internationaal succes werd. Batman vs. Superman verschijnt in 2015.


Ben Affleck lacht om felle reacties op Batman-rol (Foto: Novum)