FOK!filmtip van de dag: Biutiful (2010)

Elke dag zijn er wel meerdere films op de televisie te zien. Maar welke film moet er nou echt worden gezien? FOK!film geeft elke dag een overzicht van de beste films. Valt er vandaag nog wat te zien? Je leest het op FOK!

Biutiful

Voor de FOK!filmtip van de dag gaan we vandaag voor een film die bij onze zuiderburen van Canvas te zien is. Om 22.25 uur is op die zender namelijk het indrukwekkende drama Biutiful van Alejandro González Iñárritu te zien. In de film zien we Javier Bardem als Uxbal, een man die als bemiddelaar in de mensenhandel werkt. Op zekere dag komt hij een oude vriend uit zijn kindertijd tegen die tegenwoordig een politieagent blijkt te zijn. Uxbal heeft te horen gekregen dat hij aan prostaatkanker leidt en dat hij niet meer lang te leven heeft en besluit om met zijn criminele bestaan te stoppen. Uxbal wil zijn leven op orde zien te krijgen, maar ontdekt dat de omstandigheden dat niet altijd toestaan.

Biutiful 1

Biutiful is een echt prachtige film van Alejandro González Iñárritu, die eerder al naam had gemaakt met films zoals Amores Perros (2000), 21 Grams (2003) en Babel (2006). De Mexicaanse regisseur overtrof zichzelf echter met dit sterke drama, waarvan de montage alleen al zo'n 14 maanden in beslag had genomen. Naast de prachtige beelden speelt ook het geluid in Biutiful een grote rol. Javier Bardem speelt de sterren van de hemel in deze bijna 150 minuten durende tranentrekker. Twee en een half uur genieten dus op het reclamevrije Canvas, van een film die niet al te gekke vaak op de televisie te zien was tot nu toe.

Biutiful 2

Ook meehelpen aan de FOK!filmtip? Meld je aan als redacteur nieuws voor FOK!film. Stuur een bericht met motivatie naar film@fok.nl!