Ferdinand wil meer Engelsen in PL

Rio Ferdinand pleit voor een regel dat er een minimum aan Britse spelers in een Engels team moet zitten. De verdediger van Manchester United noemt de huidige situatie een schande.

Ferdinand vindt dat de teams in de Premier League verengelst moeten worden. Dat er af en toe maar enkele Engelsen op het veld staan, vindt hij problematisch. "Kijk naar de wedstrijd van Manchester City tegen Newcastle United. Er waren slechts een paar Engelse spelers. Drie van de 22. Dat is een schande", aldus Ferdinand tegen Mail On Sunday.

"Ik denk daarom dat er een bepaling moet komen waarin staat dat er een vast aantal Engelse voetballers in een team moeten zitten", vervolgt de verdediger, die tot deze stelling kwam in zijn bezorgdheid over de Engelse ploeg. "Kijk naar de Premier League-teams. Er zijn internationals die niet eens spelen voor hun club, maar tegelijkertijd hopen we allemaal dat we naar het WK gaan en het goed doen!"

De regel waarvoor Ferdinand pleit, komt er vermoedelijk niet, weet hij. "Ik weet dat de Europese wetten dat niet laten gebeuren. Dat gaat dus niet door. Maar als je het erfgoed en de toekomst van het Engelse voetbal wilt beschermen, moet er iets in die richting gaan gebeuren."