Sauber betaalt eindelijk Hülkenberg

Sauber heeft eindelijk coureur Nico Hülkenberg eindelijk geld ontvangen, zo meldt het Duitse Auto Motor und Sport. Het nieuws werd later door zijn manager Werner Heinz bevestigd, waardoor het erop lijkt dat de Zwitserse renstal eindelijk weer wat geld om handen heeft.

Sauber kampte het gehele seizoen al met financiële problemen, maar Russische investeerders lijken nu de helpende hand toe te hebben gestoken. Er is een Russisch reddingsplan opgezet waarin de 17-jarige coureur Sergey Sirotkin volgend seizoen zijn F1-debuut zal gaan maken. De eerste betalingen zijn inmiddels gedaan, waardoor Hülkenberg eindelijk een deel van zijn loon heeft kunnen ontvangen.

Toch moet er een ernstige slag om de arm worden gehouden, want ondanks dat de Duitse coureur betaald is en Sauber op Spa eindelijk met wat nieuwe onderdelen is gekomen zal het nog even sappelen blijven. Volgens Die Welt hebben de Russen namelijk nog maar weinig geld overgemaakt, iets wat Bild lijkt te bevestigen. Dit blad beweert dat Sirotkin 22 miljoen euro voor zijn stoeltje gaat betalen en dat er tot nu toe drie miljoen euro overgemaakt is.