[Bundesliga] Huntelaar, Van der Vaart trefzeker bij Schalke-HSV

Schalke 04 en Hamburger SV hebben op de eerste speeldag in de Bundesliga het publiek vermaakt. De confrontatie tussen beide clubs in Gelsenkirchen eindigde in 3-3. Klaas-Jan Huntelaar scoorde twee keer voor de thuisclub. Rafael van der Vaart benutte namens HSV een penalty.

Huntelaar zette Schalke al in de tweede minuut op voorsprong. Tien minuten later maakte Van der Vaart na een handsbal van Joel Matip vanaf de stip gelijk. Na de 1-2 van Maximilian Beister bracht de 'Hunter' op slag van rust met een fraaie kopbal beide ploegen weer in evenwicht.

Bijna direct na de pauze zette Lasse Sobiech uit een corner van Van der Vaart HSV voor een tweede keer op voorsprong. De Hongaar Adam Szalai bezorgde Schalke met een treffer in de 72e minuut alsnog een punt.

FSV Mainz begon aan het seizoen met een overwinning. Thuis werd met 3-2 gewonnen van VfB Stuttgart. Nicolai Müller scoorde twee keer.