Minder straatroven en overvallen in regio Den Haag

Het aantal straatroven en overvallen in de regio Haaglanden in de eerste zes maanden is gedaald ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. Dat blijkt woensdag uit cijfers van de website hoeveiligismijnwijk.nl van de politie. Ook het aantal woninginbraken nam af.

Straatroven vonden 347 keer plaats, terwijl straatroof een jaar eerder nog 474 keer voorkwam. Dit is een afname van 27 procent. Vooral in Zoetermeer nam het aantal flink af, met 41 procent. In Den Haag kwam 27 procent minder straatroven voor, het aantal daalde van 347 naar 253. In vier van de negen gemeenten nam het aantal roven licht toe.

Het totale aantal overvallen daalde met 24 procent van 66 naar vijftig. In Leidschendam-Voorburg en Wassenaar vonden helemaal geen overvallen plaats, terwijl het aantal in de gemeente Westland steeg van vier naar vijf.

Ook het aantal woninginbraken daalde, met ruim vier procent van 3325 naar 3176. De grootste dalers waren Delft en Westland, met respectievelijk twintig en zeventien procent. In Den Haag ging het om een afname van zeven procent. In Midden-Delfland steeg het aantal inbraken juist fors, met 69 procent.

De site hoeveiligismijnwijk.nl registreert de aangiftecijfers van elf misdrijven in de gemeenten Den Haag, Leidschendam-Voorburg, Delft, Midden-Delfland, Westland, Pijnacker-Nootdorp, Rijswijk, Wassenaar en Zoetermeer.