Gameverkoop Namco Bandai afgezwakt

De Japanse game-uitgever Namco Bandai heeft zijn gameverkoop licht zien afnemen. De omzet van het bedrijf achter games en speelgoed rond animatieseries Dragon Ball Z en One Piece kwam in het afgelopen kwartaal uit op 105,9 miljard yen (804 miljoen euro). Dat is een daling van 2,6 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

De winst daalde met zeven procent naar 8,5 miljard yen (72,1 miljoen euro). De daling in de omzet en de winst dankt het bedrijf vooral aan het uitgeven van minder spellen. Zo verschenen er in de afgelopen drie maanden twee spellen in de Verenigde Staten. Dat waren er vorig jaar in hetzelfde kwartaal nog vijftien.

De uitgever noemt Japanse spellen, waaronder Gundam Breaker en Kamen Rider Battride War, als zijn meest succesvolle titels van het afgelopen kwartaal. Zo ging Gundam Breaker voor de PlayStation 3 en PlayStation Vita in Japan 260 duizend keer over de toonbank.

Namco Bandai heeft voor het lopende kwartaal verschillende spellen in de planning staan. Het rollenspel Tales of Xillia, de actiegame One Piece: Pirate Warriors 2 en de actiegame Armored Core: Verdict Day zijn de grootste titels in de planning van het gamebedrijf.