Dost: "Weer vrij in mijn hoofd"

Bas Dost is op de weg terug naar het basiself van VfL Wolfsburg. De spits kwam door een doelpuntloze periode lager in de pikorde te staan, maar is gebrand zich te revancheren. In de tweede seizoenshelft vlogen de ballen er niet meer zo gemakkelijk in. Het boomlange aanspeelpunt raakte in een dip en had een lange vakantie nodig om het negativisme achter zich te laten.

"Ik ben weer helemaal vrij in mijn hoofd", vertelde Dost in Wolfsburger Algemeine Zeitung na de oefenzege op Sankt Gallen (2-1). De voormalige aanvaller van sc Heerenveen maakte de openingstreffer voor de Bundesligaclub. "Het is mooi dat ik nu scoor, maar het is nog maar de voorbereiding. Het telt pas als het seizoen is begonnen. Dan moet ik er staan."

Ook zijn trainer Dieter Hecking ziet dat een andere Dost aan de voorbereiding begon. "Bas is met een andere instelling uit de vakantie gekomen. Hij denkt niet meer zo negatief", aldus de oefenmeester. "Het helpt natuurlijk dat hij scoort. Maar je ziet ook dat hij een grote bijdrage levert aan ons spel."