[WBD] Blessure zet streep door sprookje Darcis

Steve Darcis heeft woensdag met een schouderblessure de strijd moeten staken op Wimbledon. De Belg was onvoldoende hersteld van zijn spectaculaire zege op Rafael Nadal maandag en gaf daarom voor zijn tweederondepartij tegen Lukasz Kubot uit Polen een walkover.

Darcis had maandag nog voor een daverende verrassing gezorgd door Nadal zijn eerste nederlaag ooit in de eerste ronde van een grandslamtoernooi te bezorgen. Twee dagen later werd de Belg door zijn medische staf niet fit genoeg bevonden om tegen Kubot in actie te komen.

Eerder woensdag verloor Wimbledon ook al een andere publiekstrekker door een blessure. De als achttiende geplaatste John Isner gaf in zijn tweederondepartij tegen Adrian Mannarino uit Frankrijk al na twee games op. Isner had last van zijn linkerknie.

Isner geniet op Wimbledon grote populariteit omdat hij drie jaar geleden de langste tenniswedstrijd aller tijden won. De Amerikaan klopte de Fransman Nicolas Mahut met 70-68 in de vijfde set, in een wedstrijd die verspreid over drie dagen ruim elf uur duurde.