Hamilton wil ooit voor Ferrari rijden

Formule 1-coureur Lewis Hamilton wil ooit voor Ferrari gaan racen. De Brit komt momenteel uit voor Mercedes en heeft het naar zijn zin bij het team uit Brackley, maar mocht ooit de kans zich voordoen dan wil hij voor het team uit Maranello uit gaan komen.

Hamilton: "Op dit moment zie ik mezelf nergens anders rijden. Ik ben erg gelukkig met mijn overstap naar Mercedes. Maar ik geef onmiddellijk toe dat het wel mooi zou zijn als ik ooit voor Ferrari kon rijden. Ferrari is in elke klasse waarin ze meedoen een topteam. Elke coureur droomt van een plek bij Ferrari. Als je de kans krijgt, moet je die met twee handen aanpakken. Het maakt niet uit voor welk team je op dat moment uitkomt. Als je naar de Ferrari kijkt denk je: 'Dat is toch wel heel gaaf'."

Voorlopig wil de wereldkampioen van 2008 niet bij Mercedes weg. Bij de renstal uit Brackley heeft de oud-McLaren-coureur aan Nico Rosberg een zware dobber. Dat hij niet vies is van concurrentie blijkt uit het seizoen 2007 waarin hij het bij McLaren opnam tegen teamgenoot en huidig Ferrari-coureur Fernando Alonso. Ook wil Hamilton ooit nog eens met drievoudig wereldkampioen Sebastian Vettel in één team te rijden.