Britse politie arresteert verdachte Alpenmoord

De Britse politie heeft maandag de broer opgepakt van een Britse Irakees die vorig jaar met zijn vrouw en schoonmoeder bij het Franse Meer van Annecy werd vermoord. De politie verdenkt de 54-jarige Zaid al-Hilli van het beramen van de moordpartij.

Het echtpaar Saad en Ikbal al-Hilli, Ikbals moeder Suhaila al-Allaf en de onfortuinlijke voorbijganger Sylvain Mollier werden in september 2012 doodgeschoten op een bergweg in de Franse Alpen. De twee dochtertjes van het stel overleefden het bloedbad.

De politie van Surrey maakte de identiteit van de arrestant niet bekend, maar bediende zich van een formule die volgens de Britse pers neerkomt op 'wie zwijgt stemt toe'. De broer van de vermoorde Brits-Iraakse man past in de omschrijving van de politie. De vijftiger woont in Surrey.

Hij heeft steeds ontkend dat hij iets van doen had met de moord op zijn broer, met wie hij ruziede over hun vaders erfenis. Andere familieleden opperden na de moorden dat de broedertwist tot het drama zou kunnen hebben geleid.