Van Rhijn loopt in Diamond League-wedstrijd

Atlete Marlou van Rhijn zal op 6 september voor 50.000 mensen in Brussel haar debuut gaan maken in de Diamond League. Op die dag zal Blade Babe uitkomen op haar favoriete 200 meter. Bij deze wedstrijd is het prijzengeld voor de valide en de mindervalide atleten aan elkaar gelijk gesteld.

Van Rhijn sprak met NUsport over deze unieke kans. "Dat is echt heel vet. Ik neem na de wereldkampioenschappen (eind juli in Frankrijk, red.) eerst vakantie. En dik ook! Want ik heb na de Spelen van Londen eigenlijk geen pauze genomen, dus ik ga er nu echt een paar weken tussenuit. Maar daarmee is het seizoen nog niet over. Er volgen nog een paar wedstrijden waaronder dus de Diamond League in Brussel. Er staan twee paralympische nummers op het programma. Eén voor een Belgisch meisje (de 100 meter rolstoel voor vrouwen, red.) en dus de 200 meter. Dat is echt heel cool!"

Van Rhijn geldt als de snelste vrouw op blades. De Nederlandse verbeterde onlangs het wereldrecord op de 100 meter in de categorie T43 tot 12,96 seconden. Op de dubbele afstand liep ze in Londen een toptijd met 26,18 seconden en eerder dit seizoen liet ze zien dat ze ook op de 400 meter uit de voeten kan door het wereldrecord op de 400 meter aan te scherpen tot 61,18 seconden.