Vervolg Prometheus heeft een schrijver

Hoewel de reacties op Prometheus niet datgene waren waarop Fox en regisseur Ridley Scott hadden gehoopt, is er toch opspraak over een vervolg. Al sinds afgelopen augustus waren Scott en de studio in gesprek met verschillende schrijvers en er is eindelijk iemand geschikt gevonden, namelijk Jack Paglen.

De schrijver is nog geen bekende naam in de filmwereld. Jack Paglen is pas afgestudeerd als schrijver van korte films en zijn debuut als schrijver voor speelfilms heet Transcendence, het regiedebuut van Wally Pfister, de vaste cameraman van Christopher Nolan. Transcendence is een science fiction-film waarbij AI centraal staat en kent namen als Johnny Depp, Morgan Freeman, Rebecca Hall, Cillian Murphy, Paul Bettany en Kate Mara. De film wordt op 18 april 2014 in Amerika verwacht, maar veel is nog niet bekend over de film.

Het vervolg van Prometheus laat nog even op zich wachten, ook omdat het nog niet zeker is of Ridley Scott weer op de regisseursstoel gaat zitten. Blijkbaar hangt er meer af van het script van deze nieuwkomer dan in eerste instantie werd vermoed. 

Noomi Rapace in Prometheus
Noomi Rapace in Prometheus