FOK!filmtips van de dag: The Thin Red Line

Elke dag worden er meerdere films op televisie uitgezonden. Welke film moet er nou echt worden gezien? FOK!film geeft elke dag een overzicht van de beste films en bij gebrek daaraan een dvd-tip. Valt er vanavond nog wat te kijken? Je leest het op FOK!

Zijn vorige missie faalde volledig. Nu krijgt Joe Linwood, scherpschutter bij de US Marines, een paar weken de tijd om zich op te laden. Hij wil thuis genieten van een welverdiende vakantie, wanneer zijn vrouw Robin met het nieuws komt dat ze de grootse opening van een Aziatisch luxe resort moet begeleiden. Joe kan niets anders doen dan met haar meereizen. Het hotel wordt plots belegerd door een roekeloze rebellenbeweging die Robin gijzelt. Kan Joe alle gijzelaars bevrijden door de terroristen te dwarsbomen? The Marine 2 is te zien om 20.30 uur op RTL7.

Een zakenman kijkt toe hoe zijn leven uiteen begint te vallen, als hij te horen krijgt dat zijn ex-vrouw gaat trouwen met zijn beste vriend. Een vreemde strijd, met een vastgoedmakelaar, zou misschien wel eens het juiste ding kunnen zijn dat zijn leven terug op het juiste spoor brengt. The Neighbor is te zien om 20.30 uur op RTL8.

John Winger zit het niet mee. Op één dag raakt hij zijn auto, baan, huis en vriendin kwijt. Omdat alles doelloos lijkt besluit hij het leger in te gaan. Hij gaat liever niet alleen en haalt zijn vriend Russel over om dat ook te doen. Ze zien het leger tevens als een mooie gelegenheid om vrouwen te ontmoeten. Maar eenmaal ingeschreven en ingecheckt valt het allemaal wel tegen. Stripes is te zien om 20.30 uur op Veronica.

De Tweede Wereldoorlog: de slag bij Guadalcanal zal een grote invloed hebben op de Japanse positie in het gebied. Een groep jonge soldaten wordt als steun naar de oorlogsmoeë marine-eenheden gebracht. De gebeurtenissen in de oorlog zorgen er voor dat de soldaten een hechte band met elkaar ontwikkelen. The Thin Red Line staat onder regie van Terrence Malick en heeft een cast van onder andere Nick Nolte, James Caviezel, Sean Penn, Adrien Brody en George Clooney. Te zien om 22.30 uur op RTL7.