[RG] Serena Williams heeft nog niet gepiekt

Serena Williams denkt dat haar beste jaren nog moeten komen. "Ik wil op mijn hoogtepunt stoppen. Dat is mijn doel, maar heb ik al gepiekt", vroeg de 31-jarige Amerikaanse zich af. "Ik wil zeker nog even door om er nog een paar te pakken." De tennisster won zaterdag Roland Garros door Maria Sharapova met 6-4, 6-4 te verslaan.

De titel in Parijs was Williams' zestiende grandslamtitel. Om de recordboeken in te gaan moet ze nog wel even doorspelen. De Australische Margaret Court won liefst 24 grandslams. Steffi Graf heeft er 22. Als Williams Wimbledon en de US Open wint achterhaalt ze nog dit jaar Martina Navratilova en Chris Evert die achttien grandslams wonnen. Ook Helen Wills Moody, de nummer drie op de ranglijst, is met negentien titels binnen handbereik.

Williams denkt dat ze haar spel nog altijd kan verbeteren. "Ik heb altijd gezegd dat ik nog niet het gevoel had dat ik mijn beste tennis heb gespeeld. Ik heb altijd het gevoel dat het nog beter kan." Als Williams dat gevoel niet meer heeft, gaat ze aan stoppen denken. "Maar nu zie ik nog veel ruimte voor verbetering."