Gratis online schietspel in de maak voor PS4

Het online schietspel Warframe verschijnt eind dit jaar voor PlayStation 4. Dat heeft gamestudio Digital Extremes gezegd in een interview met de Amerikaanse entertainmentwebsite IGN. Een pc-versie van het schietspel is al te spelen.

Warframe wordt gratis aangeboden, maar biedt spelers de mogelijkheid tegen betaling bijvoorbeeld hun wapens krachtiger te maken. Warframe voor PlayStation 4 verschilt van de pc-versie. Waar gamers op de pc competitief tegen elkaar moeten strijden, ligt de nadruk in de versie voor de nieuwe PlayStation meer op het samenspel. "Het is een speler-versus-vijandsituatie waarbij gamers samenspelen, een beetje zoals Diablo", zei een woordvoerder tegen de website.

Het online schietspel is niet het enige gratis spel dat in de maak is voor PlayStation 4. Sony wil gamers flink wat mogelijkheden bieden gratis games te spelen, waarbij gamebedrijven hopen dat spelers geld uit gaan geven als ze het spel leuk vinden. Naast Warframe worden later dit jaar onder meer het schietspel Blacklight Retribution en de online actiegame War Thunder gratis aangeboden.


Gratis online schietspel in de maak voor PS4