Commercial Pamela Anderson 'te seksistisch'

Een pikante commercial met Pamela Anderson mag niet meer worden uitgezonden in het Verenigd Koninkrijk. Mediawaakhond Advertising Standards Authority, dat diverse klachten binnenkreeg, oordeelde dat de reclame te seksistisch is en denigrerend tegenover vrouwen.

In het reclamespotje voor crazyDomains.co.uk is te zien hoe een kantoormedewerker fantaseert over zijn bazin, die wordt gespeeld door Anderson. De Baywatch-actrice danst, bedekt met koffieroom, in haar bikini in de fantasie. Later komt haar assistente Vanessa binnen, met een goed zichtbaar decolleté.

Clearcast, dat reclames beoordeelt voor ze op tv te zien zijn, had toestemming gegeven om het spotje na 21.00 uur uit te zenden. De organisatie zei geen problemen te hebben met de seksueel getinte inhoud omdat Anderson bekendstaat om het showen van haar lichaam, schrijft de Britse krant The Guardian.

Volgens de ASA is het spotje echter seksueel suggestief en geeft het de indruk dat de kantoormedewerker zijn vrouwelijke collega's ziet als 'seksuele objecten om te begeren'.