Ratelband vindt zichzelf lelijk met kaal hoofd

Emile Ratelband is niet blij met zijn kale hoofd. De 64-jarige positiviteitsgoeroe heeft zijn hoofd laten kaalscheren door Dean Saunders na een verloren weddenschap over haartransplantatie. "Ik schrok me wezenloos", zegt Ratelband tegen Novum Nieuws over zijn nieuwe coupe. "Ik dacht: wat ben ik lelijk."

Saunders heeft donderdagochtend voor Ratelbands behandeling in het Hair Science Institute in Maastricht zijn hoofd kaalgeschoren. "Het enige mooie aan mij was mijn haar", vertelt Ratelband. "Ik moet morgen en volgende week optreden, ik hoop dat ze me nog herkennen. Het is zo lelijk, vreselijk."

Tijdens opnames van Vliegende Hollanders: Sterren van de Schans vertelde Saunders over zijn haartransplantatie. "Dean zei dat hij mij ervan zou overtuigen het ook te doen. Toen ben ik een weddenschap aangegaan, dat als ik ook een haartransplantatie zou doen, hij mijn hoofd kaal zou mogen scheren."

Ratelband kreeg bij het instituut te horen dat zijn haargrens de afgelopen jaren drie centimeter naar achteren is geschoven, waarop hij besloot zich ook te laten behandelen. Haarwortels uit de achterkant van zijn hoofd worden in gaatjes aan de voorkant geplant. "Het is pijnloos. Ik ben ondertussen gewoon aan het bellen en e-mailen. Het is een soort wellness."