Rare heeft Xbox One-titel in ontwikkeling

Microsoft Studios Corporate Vice President Phil Spencer heeft aangekondigd dat ontwikkelaar Rare Ltd op de E3 een nieuw spel gaat aankondigen. Het gaat om een bestaande franchise van de ontwikkelaar.

Rare Ltd werd gekocht door Microsoft in 2002. De ontwikkelaar behield rechten op Banjo-Kazooie, Conker, Perfect Dark en Killer Instinct en ontwikkelde ook nieuwe IP's voor Xbox 360, waaronder Kameo: Elements of Power, Viva Piñata en Kinect Sports.

Phil Spencer wilde niet veel loslaten: "Fans van Rare en IP's van Rare zijn denk ik blij met wat we gaan laten zien op de E3. We hadden een beperkte hoeveelheid tijd vandaag en veel verhaal te vertellen. Maar Rare blijft een ongelooflijk belangrijk onderdeel van ons vermogen. De historische IP die ze gebouwd hebben kan denk ik een echte belangrijke rol op Xbox One spelen."

Microsoft vernieuwde het handelsmerk voor een van Rare's franchises, Killer Instinct, in september 2012 omdat deze afliep. Welke franchise hoop jij dat Rare nieuw leven in gaat blazen?

Conker