'Massaproductie Xbox One deze zomer van start'

Vanaf juli gaat de massaproductie van Xbox One van start. Volgens anonieme bronnen van techwebsite Digitimes worden de onderdelen voor de nieuwe Xbox al in kleine hoeveelheden geleverd aan de fabrieken van Foxconn Electronics.

Zo zou Lite-On Technology, dat sinds 2010 de dvd-spelers voor Xbox 360 levert, de discdrives en de voedingen leveren. Door langer te wachten met de massaproductie kunnen onderdelen voor de nieuwe spelcomputer in waarde dalen. Hierdoor kunnen de productiekosten zakken. Het is niet bekend hoeveel spelcomputers Microsoft dit kalenderjaar op de markt wil brengen.

De nieuwe Xbox wordt in elkaar gezet door Foxconn Electronics, maar de onderdelen komen uit andere fabrieken. Terwijl de voeding en de discdrives uit de fabrieken van Lite-On Technology komen, zijn andere fabrieken verantwoordelijk voor de toevoer van de lens, de koeling en bijvoorbeeld de connectors voor internet- en televisiekabels.

Microsofts Xbox One zal eind dit jaar wereldwijd in de winkels liggen. Een exacte datum en een verkoopprijs zijn nog niet bekend.


'Massaproductie nieuwe Xbox deze zomer van start'