David Beckham bergt voetbalschoenen op

David Beckham heeft besloten een punt te zetten achter zijn professionele voetbalcarrière. Dat heeft de Engelse voetballer zojuist op een persconferentie laten weten. Beckham speelde sinds 31 januari van dit jaar voor de Franse club Paris Saint-Germain.

De 38-jarige Beckham begon zijn carrière in 1993 bij Manchester United. In 2003 tekende Beckham bij Real Madrid. De Spaanse club zou destijds dertig miljoen euro hebben betaald voor de middenvelder. In de zomer van 2007 verhuisde hij naar Los Angeles Galaxy. Hij droeg 115 keer het shirt van het Engels elftal waarin hij zeventien keer tot scoren kwam.

"Ik ben erg dankbaar dat PSG mij de kan heeft gegeven om mijn loopbaan voort te zetten, maar ik heb het gevoel dat mijn carrière erop zit. Ik ben blij dat ik op het hoogste niveau afscheid heb kunnen nemen", aldus Beckham op een ingelaste persconferentie.

"Als je mij als jonge jongen had verteld dat ik voor mijn club Manchester United zou uitkomen en grote prijzen zou winnen, dat ik mijn land als aanvoerder zou vertegenwoordigen, en voor de grootste clubs ter wereld zou spelen... Dan zou ik je voor gek verklaren. Ik ben erg gelukkig dat ik deze dromen heb mogen realiseren."

Beckham won in zes landstitels met Manchester United. In 1999 won hij met de club de Champions League en wereldbeker voor clubteams. Ook won hij tweemaal de FA Cup. Bij Real Madrid en PSG werd hij één keer kampioen. In Amerika pakte Becks met LA Galaxy twee keer de nationale titel. 

"Tot op de dag van vandaag is het aanvoerderschap van Engeland mijn hoogtepunt", vervolgde Beckham. "Ik wist iedere keer dat ik het shirt droeg, ik niet alleen grote spelers opvolgde, maar dat ik ook iedere toegewijde fan vertegenwoordigde. Het was een enorme eer om Engeland te representeren."

Ook had de man met de gouden wreef een dankwoord richting al zijn (ex-)collega's in petto. "Ik wil al mijn teamgenoten bedanken, de grote trainers onder wie ik heb gespeeld en van wie ik veel heb geleerd. Ik wil daarnaast alle fans bedanken die mij gesteund hebben en me de kracht gaven om te slagen."