FOK!filmtips van de dag: De gelukkige huisvrouw

Elke dag worden er meerdere films op televisie uitgezonden. Welke film moet er nou echt worden gezien? FOK!film geeft elke dag een overzicht van de beste films en bij gebrek daaraan een dvd-tip. Valt er vanavond nog wat te kijken? Je leest het op FOK! 

De 11-jarige Ducobu is een onverbeterlijke domkop die wederom van school gestuurd is. Zijn vader schrijft hem in op de Saint-Potache school waarbij hij hem waarschuwt dat wanneer zijn cijfers niet verbeteren hij hem naar een kostschool stuurt. Met dit in zijn achterhoofd en ondanks een sterke tegenstander in de vorm van zijn leraar Latouche ontwikkelt hij een grenzeloze vindingrijkheid in het bedriegen en spieken bij zijn klasgenoot Leonie, die de beste van de klas is. L'élève Ducobu (De Leerling Dokus) is te zien om 15.25 uur op Nederland 3.

De familie Flodder is weer terug in Zonnedael. De buurtbewoners willen graag het 25-jarig jubileum van de wijk Zonnedael in stijl vieren. Dit festijn wordt ernstig verstoord wanneer de familie Flodder zich ermee bemoeit. Flodder 3 is te zien om 20.30 uur op RTL8.

Lea Meyer is jong, mooi, rijk en gelukkig getrouwd met Harry. Op een kwade dag besluit Harry dat hij een kind wil. Lea stemt toe, nadat ze zijn overeengekomen dat hij haar elke avond zal beminnen. En met een fulltime au-pair hoeft haar leven toch niet echt te veranderen? De bevalling wordt een langdurige hel compleet met tangverlossing en totaalruptuur. Junior blijkt gezond en Harry is dolgelukkig, maar Lea niet. Ze belandt in een neerwaartse spiraal en wordt uiteindelijk gedwongen opgenomen in een psychiatrische inrichting. Daar moet ze aan de slag met een onverwerkt trauma uit haar jeugd.

Dit Nederlandse drama, De gelukkige huisvrouw, is de verfilming van de gedeeltelijk autobiografische debuutroman van Heleen van Royen. Carice van Houten mocht voor haar hoofdrol een Gouden Kalf in ontvangst nemen. Te zien om 20.30 uur op RTL5.

Tijdens een broeierige zomer op Texel ontmoet fotograaf Bob de beeldschone geschiedenisstudente Kathleen, die een zomerbaantje heeft in de disco. Ook maakt Bob kennis met Federici, die net als hij onder de indruk is van de mooie Kathleen. In de daaropvolgende dagen ontstaat er een geheimzinnige band tussen de twee mannen. Bob raakt in de ban van Kathleen en volgt nauwgezet haar ontmoetingen met een oudere man, die bekend staat als De Mummy en die niet helemaal betrouwbaar lijkt. Wanneer Bob met de hulp van Federici de raadsels rond De Mummy en Kathleen ontrafelen, stuiten ze op een levensgevaarlijk en ingewikkeld complot. Is de prille liefde tussen Bob en Kathleen hier tegen bestand?

Het romantische Nederlandse drama Zomerhitte is gebaseerd op het gelijknamige boekenweekgeschenk van schrijver Jan Wolkers. Actrice Monique van de Ven nam de regie voor haar rekening en haar man, acteur Edwin de Vries, bewerkte het boek tot een filmscript. De hoofdrollen worden gespeeld door tv-presentatrice Sophie Hilbrand en haar vriend Waldemar Torenstra. Te zien om 22.40 uur op RTL5.

Illegal Tender en Wild Hogs zijn films die vanavond ook op de televisie te zien zijn.