Kabinet staat achter Weekers

Het kabinet heeft er vertrouwen in dat staatssecretaris van Financiën Frans Weekers (VVD) de Tweede Kamer volgende week zal overtuigen dat de fraude met toeslagen goed wordt aangepakt. Dat zei vicepremier Lodewijk Asscher (PvdA) woensdag tijdens de wekelijkse persconferentie na afloop van de ministerraad.

De kwestie is woensdag 'even' aan bod gekomen tijdens de ministerraad, zei Asscher. Weekers ligt momenteel onder vuur vanwege de fraude met toeslagen door Bulgaren. Hij moet voor vrijdag op verzoek van de voltallige oppositie opnieuw met meer informatie komen.

Asscher verwacht dat Weekers volgende week de Kamer weet te overtuigen van zijn aanpak. Al is het oordeel daarover aan de Kamer, voegde hij daar aan toe. Volgens Asscher is het vooral belangrijk hoe dit soort fraude in te toekomst wordt bestreden.

Ook minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem (PvdA) staat nog achter zijn staatssecretaris. "De hoofdvraag is of er goed opgetreden is. En die vraag kan gewoon positief worden beantwoord", zei hij na afloop van de ministerraad. Omdat de diensten volgens hem voortvarend aan de slag zijn gegaan met de fraude is de vraag wie wat op welk moment wist 'veel minder relevant'.