Capcom ziet winst halveren

Game-uitgever Capcom heeft zijn winst in het afgelopen boekjaar met ruim 55 procent zien zakken naar omgerekend 22,9 miljoen euro. Het Japanse bedrijf wijt de dalende winstcijfers van het eind maart beëindigde boekjaar vooral aan hoge distributiekosten en een reorganisatie.

Het schietspel Resident Evil 6 voldeed met 4,9 miljoen verkochte spellen niet aan de verwachting van de uitgever. Dat heeft Capcom woensdag bekendgemaakt.

Het actierollenspel Dragon's Dogma, waarvan sinds vorige week een uitgebreidere versie verkrijgbaar is, heeft het volgens de uitgever boven verwachting gedaan. Grofweg 1,3 miljoen exemplaren zijn verkocht. Daarnaast doet het bedrijf goede zaken met verschillende spellen voor smartphones, tablets en games voor in arcadehallen.

Doordat de uitgever in het afgelopen boekjaar een reorganisatie heeft doorgevoerd, denkt het bedrijf het huidige boekjaar met een flinke winst af te sluiten. Vooral van het actiespel Lost Planet 3 en van Monster Hunter 4 wordt veel verwacht. Het bedrijf denkt omgerekend 747 miljoen euro omzet te draaien, hetgeen eind maart volgend jaar moet zorgen voor 92,4 miljoen euro winst.


Capcom ziet winst halveren