FOK!filmtips van de dag: Changeling

Elke dag worden er meerdere films op televisie uitgezonden. Welke film moet er nou echt worden gezien? FOK!film geeft elke dag een overzicht van de beste films en bij gebrek daaraan een dvd-tip. Valt er vanavond nog wat te kijken? Je leest het op FOK!

Wallace valt voor Wendolene, een winkeleigenaar, terwijl Gromit wordt beschuldigd van het stelen van schapen. Wallace and Gromit in A Close Shave is te zien om 18.30 uur op BBC1.

 

Kolonel von Stauffenberg is een trouwe legerofficier die van zijn land houdt, maar met afgrijzen heeft moeten toezien tot welke gruweldaden Hitler in staat is. Terwijl hij herstelt van de verwondingen die hij in de strijd heeft opgelopen, sluit Stauffenberg zich in 1943 aan bij een al langer bestaande burgerlijke anti-Hitlersamenzwering. Deze bestaat uit een groep mannen die tot de hoogste machtsregionen heeft weten door te dringen. Ze bedenken een listige strategie om Hitlers eigen noodplan, operatie Valkyrie, te gebruiken, dat hij heeft gemaakt om de regering te stabiliseren in het geval van zijn overlijden. De mannen plannen een moord op de dictator met het doel zijn Nazi-regering omver te kunnen werpen. Te zien om 20.30 uur op SBS6.

In het Los Angeles van 1928 verdwijnt op een zaterdagochtend de zoon van Christine Collins, een rol van Angelina Jolie. Een barre zoektocht begint. Maanden later claimt een jongen de 9-jarige zoon van Christine te zijn. Door alle pers die op de twee afstormt laat Christine de jongen bij haar overnachten. Maar in haar hart weet ze dat hij niet haar zoon kan zijn. Ze vraagt de autoriteiten om door te gaan met het zoeken naar haar zoon. In het Amerika van de jaren '20 is het voor een vrouw niet passend om tegen het systeem in te gaan. De enige die haar gelooft is de activist en geestelijke, Briegleb, gespeeld door John Malkovich.

Angelina Jolie werd genomineerd voor een Oscar voor haar indrukwekkende hoofdrol in dit drama, Changeling, van regisseur Clint Eastwood. Het ontluisterende verhaal is gebaseerd op een ware gebeurtenis. Te zien om 20.30 uur op RTL8.

 

Het idee achter de film Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl is gebaseerd op de beroemde attractie in Disneyland. Het is de huidige Hollywoodstudio's nooit echt gelukt om een succesvolle piratenfilm te maken, maar producent Jerry Bruckheimer staat vaak wel garant voor een spetterende actiefilm. In de hoofdrollen zien we Johnny Depp, Geoffrey Rush en Orlando Bloom. Te zien om 21.30 uur op BBC1.

For Your Consideration en Once zijn ook films die vanavond worden uitgezonden op televisie.