Bondgirl Kurylenko wordt vampiermeesteres

Olga Kurylenko gaat vampiermeesteres Kirova spelen in Vampire Academy: Blood Sisters. Dat schrijft de Amerikaanse film- en tv-site Deadline. De 33-jarige Kurylenko is vooral bekend als Bondgirl uit Quantum of Solace uit 2008, de tweede film met Daniel Craig als 007.

Het verhaal van Vampire Academy: Blood Sisters is gebaseerd op de gelijknamige zesdelige jeugdboekenreeks van Richelle Mead, over de 17-jarige Rose die half vampier, half mens is en een bijna telepathische band heeft met haar beste vriendin, een volbloedvampier.

De twee meisjes gaan naar een speciale school, St. Vladimir, waar hoofdmeesteres Kirova de scepter zwaait. Op het instituut proberen vampiers iets van hun menselijkheid te bewaren en leren ze hoe ze de zogeheten Strigoi, beestachtig geworden vampiers, kunnen bestrijden. Daarnaast krijgt Rose een verboden romance met één van haar leraren.

Mark Waters, bekend van Mean Girls en The Spiderwick Chronicles, gaat de film regisseren aan de hand van het scenario van zijn broer Daniel. De productie gaat eind volgende maand van start. Wanneer de film uitkomt, is nog onbekend.

Olga Kurylenko