Baku krijgt eerste Europese Spelen

De Azerbeidzjaanse hoofdstad Baku wordt definitief gastheer van de eerste Europese Spelen. Dat heeft de Azerbeidzjaanse sportminister Azad Ragimov dinsdag bekendgemaakt. De Spelen worden van 12 tot en met 28 juni 2015 gehouden.

De Europese nationale olympische comités besloten vorig jaar tot het organiseren van Europese Spelen. Dat gebeurde naar voorbeeld van onder meer de Aziatische en Pan-Amerikaanse Spelen. Baku was de enige kandidaat.

Er wordt in Baku door naar verwachting ongeveer 6300 sporters in 26 sporten gestreden. Opvallende sporten zijn het niet-olympische beachvoetbal en worstelen. Die laatste sport dreigt zijn olympische status te verliezen.

Behalve beachvoetbal en worstelen staan ook boogschieten, zwemmen, waterpolo, schoonspringen, atletiek, badminton, basketbal, boksen, kanovaren, wielrennen, BMX'en, mountainbiken, turnen, ritmische gymnastiek, judo, karate, schieten, kleiduivenschieten, taekwondo, triatlon, beachvolleybal, volleybal en schermen op het programma, stelde Ragimov. Vooral de deelname van grote sporten als atletiek en zwemmen wordt als cruciaal voor het slagen van het evenement gezien.