[EK Judo] Polling: "Goud, beter kan gewoon niet"

Kim Polling was bij haar eerste EK direct gebombardeerd tot favoriete voor de titel. Toch kon de 22-jarige judoka uit het Groningse Zevenhuizen nauwelijks geloven dat ze er met de Europese titel vandoor ging. "Ik heb gewoon goud gewonnen op mijn eerste EK", stamelde Polling na winst in de finale op haar landgenote Bolder. "Beter kan gewoon niet. Nee, ik kan echt nog niet helemaal bevatten dat ik hier in Boedapest Europees kampioene ben geworden."

"Tijdens het EK werd ik ook best wel zenuwachtig", bekende Polling. "Zeker toen ik best wel lang moest wachten op mijn volgende wedstrijd. Ik kreeg een flinke huilbui en toen ging het wel weer. Daarna had ik nergens last meer van."

De Velserbroekse Bolder besefte vrijdag na een periode met veel blessureleed dat ze misschien wel blij moest zijn met haar zilveren medaille op het EK in Boedapest. "Maar het zit me toch niet lekker", zei ze over haar nederlaag in de finale van de klasse tot 70 kilogram tegen haar landgenote Polling. "Zilver voelt nu als een tegenvaller."

"Ik heb een zware enkelblessure gehad waardoor ik er niet bij was in Parijs en Düsseldorf. En de afgelopen weken had ik andere kleine pijntjes. Mijn voorbereiding was gewoon niet ideaal. Toch hoopte ik op een zege. Dat is niet gelukt. Ik kwam achter in de finale en Polling kent me natuurlijk goed. We trainen vaak samen."