Ariane Schluter speelt Lucia de B.

Ariane Schluter gaat de hoofdrol van Lucia de Berk spelen in de bioscoopfilm Lucia de B. van Paula van der Oest. Dit laat distributeur Independent Film vrijdag weten naar aanleiding van een uitzending van het tv-programma Pauw & Witteman.

De verpleegster werd in 2007 veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf vanwege drie moorden en vier pogingen tot moord op zeven patiënten. In 2010 werd zij echter vrijgesproken.

Uniek aan de zaak van De Berk is dat oorspronkelijk werd aangenomen dat sprake was van meerdere misdrijven, terwijl uit de uiteindelijke uitspraak van het gerechtshof in Arnhem bleek dat er helemaal geen misdrijven hebben plaatsgevonden.

"Het is een verbijsterend verhaal over tunnelvisie en vooroordelen", zegt Schluter, bekend van Terug naar de Kust en De Marathon, over haar rol. "Lucia heeft jarenlang in een nachtmerrie geleefd. Het raakt me dat ze daarin altijd trouw is gebleven aan zichzelf, ze is een sterke vrouw. Ik vind het een grote uitdaging haar te mogen spelen."

Wie er nog meer de film gaan spelen is nog onbekend. De opnames starten begin juni. Lucia de B. is vanaf 6 maart 2014 in de bioscoop te zien.

Lucia de Berk na haar vrijspraak in 2010 (ANP)Lucia de Berk na haar vrijspraak in 2010 (ANP)