Apple komt dit najaar met nieuwe producten

Apple komt deze herfst en in de loop van volgend jaar met nieuwe producten. Topman Tim Cook zei dinsdagnacht in een gesprek met investeerders dat het techbedrijf 'geweldige spullen' in petto heeft. Specifieker werd Cook niet, al is dit wel de eerste keer dat de topman nadruk legt op een bepaald kwartaal. Of Apple dit voorjaar ook met nieuwe producten komt, is niet bekend.

Het Amerikaanse bedrijf is in de laatste maanden onder meer in verband gebracht met een eigen televisie en met een horloge. Zo zou Apple al kleine schermpjes hebben besteld voor het maken van een smartwatch. Deze geruchten werden niet besproken in het gesprek. Met de aankondiging van nieuwe producten kan Apple praten over een nieuwe iPhone of over een uitbreiding van het productaanbod.

Dinsdagnacht presenteerde Apple ook zijn kwartaalcijfers. Het bedrijf boekte een nettowinst van 9,5 miljard dollar. Dat was meer dan beursanalisten hadden verwacht, maar minder dan de 11,6 miljard dollar in het eerste kwartaal van vorig jaar. De verkoop van iPhones, 37,4 miljoen stuks, en iPads, 19,5 miljoen, zit nog altijd in de lift.