FOK!filmtips van de dag: Blood Diamond

Elke dag worden er meerdere films op televisie uitgezonden. Welke film moet er nou echt worden gezien? FOK!film geeft elke dag een overzicht van de beste films en bij gebrek daaraan een dvd-tip. Valt er vanavond nog wat te kijken? Je leest het op FOK!

Op een dag besluit meneer Magorium, een rol van Dustin Hoffman, de 243-jaar oude excentrieke eigenaar en oprichter van de meest wonderbaarlijke speelgoedwinkel ter wereld, dat het tijd is met pensioen te gaan. Hij ziet in Molly Mahoney, gespeeld door Natalie Portman, zijn ideale opvolger, maar het speelgoed in de winkel is het helaas niet met hem eens en komt in opstand. De eens zo bijzondere en kleurrijke winkel verandert al gauw in een regelrechte puinhoop en het speelgoed haalt allerlei gemene grapjes uit met Molly en haar klanten. Molly wil er al gauw het bijltje bij neergooien maar meneer Magorium wil hier niets van weten. Zou het Molly lukken in zichzelf te gaan geloven en de magie terug te brengen in de winkel? Mr. Magorium's Wonder Emporium is te zien om 13.35 uur op Één.

Door droogte gedwongen besluit Rahne om samen met zijn vrouw en drie kinderen naar het Oosten te trekken, op zoek naar water. Het wordt een hartverscheurende tocht onder een verwoestende zon en door vijandig gebied. Het drama Si le Vent Soulève les Sables (Sounds of Sand) is een verfilming van het boek Chamelle van Marc Durin-Valois. Te zien om 16.15 uur op CANVAS.

Scherpschutter Bob Lee Swagger, vertolkt door Mark Wahlberg, leidt een teruggetrokken leven in de wildernis van Arkansas nadat door zijn schuld iemand is doodgegaan. Wanneer zijn hulp wordt ingeroepen om een moordaanslag op de president te voorkomen, komt hij echter weer in actie. Maar het is een valstrik en Bob wordt de hoofdverdachte van de aanslag die hij juist probeerde te verijdelen. Bob slaat op de vlucht om de ware moordenaar te vinden en erachter te komen wie hem erin geluisd heeft. Shooter is te zien om 20.00 uur op RTL7.

Nadat Afrikaanse rebellen de visser Solomon Vandy bij zijn vrouw en kinderen weghalen, wordt hij gedwongen te werken in de diamantvelden van Sierra Leone, waar hij met gevaar voor eigen leven een bijzondere edelsteen verbergt. Smokkelaar Danny Archer ziet in de diamant die Solomon heeft verborgen zijn uitweg uit Afrika, een ontsnapping aan de spiraal van geweld en corruptie. Danny wil weten waar Solomon de diamant heeft verborgen, in ruil voor de hereniging met diens familie. Ondertussen probeert idealistische Amerikaanse journaliste Maddy Bowen via Danny de waarheid achter conflictdiamanten te ontdekken. Met Maddy's hulp beginnen Danny en Solomon aan een gevaarlijke tocht. Blood Diamond is te zien om 22.00 uur op Veronica.

De Keeper van Liverpool (Keeper’n til Liverpool), Carry on Again Doctor, Flicka 2, Lieve Céline, Tooth Fairy, State of Play, The Marsh, Sniper, Paul Blart: Mall Cop, Coriolanus, Antônia – O Filme, License to Wed, The Day of the Jackal, Shout at the Devil, Deadline en The Cave Of the Yellow Dog (Die Höhle des Gelbes Hundes) zijn ook op televisie te zien vandaag.