DiCaprio & Hanks maken film over Gorbatsjov

Leonardo DiCaprio en Tom Hanks slaan de handen ineen voor een film over Michail Gorbatsjov. De twee filmsterren produceren de film voor de Amerikaanse betaalzender HBO, schrijft de Amerikaanse film- en tv-site Deadline. De voormalige president van de Sovjet-Unie is als adviseur betrokken bij de film over zijn leven.

De film gaat over het einde van de Sovjet-Unie begin jaren negentig. Het scenario wordt geschreven door John Shiban, bekend van series als Breaking Bad en Hell on Wheels.

De inmiddels 82-jarige Gorbatsjov werd in 1985 de hoogste man van de communistische partij van de Sovjet-Unie en daarmee de belangrijkste man in het land. In 1990 en 1991 verklaarden de vijftien republieken van de staat zich één voor één onafhankelijk. De Sovjet-Unie hield officieel op te bestaan toen Gorbatsjov in december 1991 zijn functie als president neerlegde.

De 38-jarige DiCaprio kent Gorbatsjov van zijn documentaire The 11th Hour. De oud-Sovjet-leider overhandigde de acteur later een milieuprijs voor zijn film. DiCaprio en Hanks kennen elkaar van de film Catch Me If You Can van Steven Spielberg.


DiCaprio en Hanks maken film over Gorbatsjov (Foto: Novum)