De Vrij: "We misten balvaste Pellè"

De titelaspiraties van Feyenoord hebben een flinke deuk opgelopen na de 2-0 nederlaag op bezoek bij sc Heerenveen. Zonder Pellè speelde de Stadionclub erg onherkenbaar.

Dat weet ook Stefan de Vrij, die beseft dat de Rotterdammers zichzelf een slechte dienst hebben bewezen. "We hebben wel gezien dat het in de eredivisie allemaal onvoorspelbaar is, maar het gaat voor ons wel heel moeilijk worden zo", baalde hij ten overstaan van het ANP.

Toch is de landstitel nog altijd in zicht voor Feyenoord. "Je kan altijd stiekem hopen. De concurrenten moeten allemaal zondag spelen", refereert De Vrij aan de programma's van Ajax (NEC thuis), PSV (Roda JC uit) en Vitesse (PEC Zwolle thuis).

De zege van sc Heerenveen noemt de Oranje-international 'verdiend'. "Er zat voor ons niks meer in. We waren slordig, hadden veel onnodig balverlies en verloren te veel duels. Dat heeft ons uiteindelijk genekt. Feit is gewoon dat wij hier terecht verliezen. We konden de bal niet in de ploeg houden en dat is juist een kwaliteit van Graziano Pellè. Die misten we hier wel."