KNVB staat achter 'week of football'

De KNVB is voorstander van het plan van de UEFA om de interlandkalender om te gooien. Vanaf de zomer van 2014 worden kwalificatiewedstrijden voor EK's en WK's verspreid over meerdere dagen. Van donderdag tot en met dinsdag worden de duels afgewerkt.

"Zo'n 'week of football' die de UEFA wil introduceren, daar staan wij in principe positief tegenover", reageert KNVB-directeur Bert van Oostveen in het Algemeen Dagblad"Als ik het vanuit het publiek bekijk: wanneer nu het Nederlands elftal speelt, en op hetzelfde tijdstip speelt Spanje tegen Frankrijk of Kroatië tegen Servië, dan mis je eigenlijk een hoop moois. Straks zijn ook interessante wedstrijden van andere grote landen op tv beter te volgen."

Natuurlijk kunnen meerdere speeldagen en meer tijdstippen in het begin verwarring geven", vervolgt Van Oostveen. "Maar als je straks weet dat er telkens één week van woensdag tot woensdag volledig is gevuld met interlandvoetbal, is dat ook een vorm van duidelijkheid."

De meest aansprekende wedstrijden zullen weer in het weekeinde afgewerkt worden. "Als KNVB zien wij Oranje dan het liefst thuis op zaterdag spelen. Zondag zou ook nog wel kunnen, al hebben we in Nederland niet de cultuur van op zondagavond prime-time naar het stadion gaan", aldus Van Oostveen.