Hamilton geeft toe dat Rosberg de betere was vandaag

Op het einde van de race in Maleisië drong Nico Rosberg via de boordradio aan om Lewis Hamilton te mogen passeren. Teambaas Ross Brawn was erg duidelijke op de radio tegen Rosberg en vroeg hem netjes achter Hamilton te blijven rijden.

Hierdoor werd de Brit derde en de Duitse Fin vierde in de uitslag. Op het podium gaf Hamilton aan dat Rosberg inderdaad de betere was: "Nico had hier moeten staan. Hij was erg snel vandaag en reed een zeer sterke race. Ik ben trots dat ik deze beker in ontvangst mag nemen, maar geweldig voel ik me niet."

Even maakte de oud-wereldkampioen de fout door tijdens de pitstop bij zijn voormalige renstal, McLaren, naar binnen te rijden. Gevolgen had dit echter niet. "Jenson deed een paar jaar geleden ook al zoiets. Ik heb ook zolang voor McLaren gereden. Ik weet niet waarom ik het deed, het gebeurde gewoon. Ik wil hiervoor mijn excuses aanbieden aan mijn team."

Rosberg heeft begripvol gereageerd op het besluit hem zijn teamgenoot niet te laten aanvallen. “Voor ons als team was dit een prima dag en we kunnen tevreden zijn met onze prestaties. Het was goed om competitief te zijn en ik wil het team bedanken voor al het harde werk. Dit soort resultaten kunnen we goed gebruiken. Natuurlijk is het teleurstellend dat ik mijn positie moest vasthouden, maar ik snap dat het team ervoor wilde zorgen dat beide auto's veilig de finish bereikten, vooral gezien de moeilijke tijden die we hebben gekend.

We hebben nog veel races te gaan en door de snelheid die we vandaag hebben laten zien, heb ik enorm veel zin om in de toekomst vaker om het podium te strijden!