Voor Button en Perez zat er meer in

McLaren stond er na de kwalificatie best aardig voor. Echter heeft dit in Maleisië niet geleid tot een goede race voor beide coureurs.

Jenson Button viel ver terug na een mislukte pitstop en wist vanaf toen dat dit niet zijn dag was: “We hebben vandaag een goede race gereden en stopten op de juiste momenten. We zouden als vijfde gefinisht zijn gefinisht als we niet een probleem bij de pitstop hadden gehad. Misschien hadden we ook nog wel om het podium kunnen strijden. Tegen het einde van de race had ik een enorme vibratie in de auto en als ik door was gereden, had de ophanging het misschien niet overleefd.

Sergio Perez reed een vrij anonieme race en werd negende. Dat betekend dat de Mexicaan zijn eerste punten voor McLaren scoorde. “Deze begonnen enorm te slijten en het was een te groot risico om hiermee door te rijden. We konden niet anders doen dan nog een keer binnen te komen, al kostte me dat wel posities. Positief is dat we progressie hebben geboekt en hopelijk zet die lijn zich voort in Shanghai.