UEFA schorst Nani voor één duel

Nani is voor één Europese wedstrijd geschorst naar aanleiding van zijn rode kaart tegen Real Madrid. Sir Alex Ferguson heeft bovendien een geldboete gekregen.

De Portugees van Manchester United werd in de return van de achtste finales van het veld gestuurd door Cuneyt Cakir. Nani kwam met zijn noppen tegen de borstkas van Alvaro Arbeloa toen hij de bal in de lucht wilde aannemen. De Turkse arbiter twijfelde niet en trok een rode kaart.

Na afloop van het duel werd nog lang nagesproken over de dubieuze rode kaart. Sir Alex Ferguson verscheen niet op de persconferentie, wat de UEFA nu heeft bestraft met een boete van 10.000 euro. Verdediger Rio Ferdinand klapte na het laatste fluitsignaal sarcastisch voor de neus van Cakir, maar de Engelsman ontliep een straf.

Het incident van Nani had grote gevolgen voor de wedstrijd, want met een man meer wist Real Madrid op Old Trafford een 1-0 achterstand om te zetten in een 1-2 zege. Nota bene Cristiano Ronaldo maakte het winnende doelpunt. Daardoor plaatste Real Madrid zich ten koste van United voor de kwartfinales van de Champions League.