Cage laat innerlijke barbaar de vrije loop

Nicolas Cage heeft zich als een ware holbewoner gedragen tijdens de opnames van de nieuwe animatiefilm The Croods. De Hollywood-ster speelt de prehistorische pater familias Grug. Samen met zijn gezin ziet hij het einde der tijden komen en vlucht de wijde wereld in. Soms was de opnamecel maar net groot genoeg voor zijn innerlijke barbaar.

"Ik ben een behoorlijk fysieke persoon", vertelt Cage. "Als je mij in zo'n hok zet en ik moet mijn personage vinden, dan vliegen mijn handen alle kanten op. Ik heb een paar vreemde dingen gedaan om Grug gestalte te geven."

Het was een prima oefening voor de acteur. "Ik heb altijd gezegd dat de stem vijftig procent van acteren is", legt Cage uit. "In dat kleine aquariumachtige hokje met microfoon kon ik mijn instrument, zoals ik mijn stem zie, bespelen. Tussen het films maken door ben je soms wat stroef. Nu kon ik mezelf weer bijstemmen."

De acteur heeft zelfs één van zijn jeugdhelden geïmiteerd bij het inspreken van Grug. "Als holbewoner schreeuw ik vaak, dus ik was op zoek naar een goede schreeuw. Ik vond het altijd geweldig hoe David Lee Roth van Van Halen twee tonen tegelijk kon zingen. Ik kan het nu niet nadoen, maar zo probeerde ik Grug te laten klinken."

The Croods draait vanaf 27 maart in de Nederlandse bioscoop.


Nicolas Cage laat innerlijke barbaar de vrije loop (Foto: Novum)