FOK!gamers vinden dat developers zich bezig moeten houden met developen

In de poll van afgelopen week vroegen wij jullie of developers meer moeten doen met goede doelen of andere maatschappelijke taken. Jullie mening was redelijk duidelijk geformuleerd: developers moeten zich alleen maar bezighouden met games en meer niet. 

Een dikke 40% gaf aan dat de focus van een developer bij games moet liggen en dat alle randzaken moeten blijven waar ze zijn. Er zijn echter ook mensen die wél vinden dat goede doelen ondersteund moeten worden. Een kleine 20% geeft aan dat gamebedrijven zich best mogen bezighouden met goede doelen, mits het niet te veel wordt. Ongeveer 10% vindt dat developers geld zat hebben en dat ze dat geld best mogen spenderen. Er zijn echter ook tegenstanders van goede doelen; 17% vindt goede doelen sowieso niks.

Enkele quotes:

3xNiX: "Als ze iets aan een goed doel willen doen vind ik dat prima, moet iedereen zelf weten. Ga er alleen niet mee lopen pochen."


Cloonaid: "Ze moeten zelf weten wat ze doen."


SpankmasterC: "Het is natuurlijk geen verspilling, want je kweekt er wel bekendheid en goodwill mee. Case in point: deze poll."


g1real: "Zolang publishers de touwtjes in handen hebben kan het mij geen moer schelen, de meeste AAA games zijn toch bagger."