[CL] Uitslagen achtste finales 13/03/13

Vanavond stonden de laatste twee achtste finales van de Champions League op het programma en weten we welke acht teams vrijdag in de kokers voor de loting zullen zitten. Bayern München mocht in eigen huis een 3-1 voorsprong tegen Arsenal verdedigen, terwijl het Spaanse Málaga een 1-0 nederlaag bij FC Porto i n eigen huis moest zien weg te werken.

Bayern München - Arsenal

Het team van Arsene Wenger had de vrijwel onmogelijke opdracht om minimaal 3 keer te scoren tegen het sterker geachte Bayern Múnchen. De Londenaren begonnen verrassend sterk en Bayern onthutsend zwak,waardoor Giroud de bezoekers al na 2 minuten op voorsprong zette. Arsenal kon daarna niet echt doordrukken en Bayern speelde ook niet echt overtuigend.

In de tweede helft probeerde Bayern het thuispubliek wel wat te bieden, maar ondans het groot aantal schoten was het allerminst overtuigend.  Arsenal kwam er niet aan te pas en kon nauwelijks iets creeëren. Toch werd het nog heel even spannend toen Koscielny de 0-2 binnenkopte. Toch was het niet voldoende om nog voor veel gevaar te zorgen en kon Bayern na deze slechte prestatie opgelucht adem halen en zich opmaken voor de volgende ronde.

Karakteristieken

Bayern München

0 - 2

Arsenal

3' Giroud
 85' Koscielny

Gele kaart: Lahm, Gomez, (Bayern München), Gibbs, Rosický, Giroud, Mertesacker, Cazorla, Koscielny, Martinez, (Arsenal)

Cazorla

-------------------------------------------------------------------------------------------------

Málaga CF - FC Porto

In de andere achtste finale wist Málaga dat het moest winnen met 2 doelpunten verschil van de Portugeze grootmacht FC Porto. Kort voor rust zette Isco de thuisploeg op voorsprong.  Kort na rust kreeg FC Porto een andere tegenslag te verwerken nadat de Belg Defour na zijn tweede gele kaart de kleedkamers op mocht zoeken. Dit resulteerde in de 77ste minuut in een 2-0 voorsprong door een goal van Santa Cruz. Hierdoor gaat Málaga door naar de kwartfinales en is daarin één van de verrassingen.