Viergever: "Dieptepunt voor AZ"

Nick Viergever zat na afloop van de nederlaag tegen RKC flink in de put. De vedediger liet na afloop woorden als dieptepunt, mokerslag en pijnlijk optekenen. Viergever verscheen zondagmiddag duidelijk aangeslagen voor de camera van Eredivisie Live. "Dit is een mokerslag", vertelde Viergever teleurgesteld. "Je staat nu echt op de degradatiestreep, denk ik. Het is heel zuur. Ik heb hier eigenlijk geen woorden voor."

"We begonnen heel sterk aan de wedstrijd en kregen een aantal heel grote kansen. Zo wilden we ook beginnen, we wilden net zo krachtig spelen als tegen Ajax. We wisten namelijk dat we in de zorgen zouden komen te zitten als we zouden verliezen."

Ook beschreef de mandekker de wedstrijd. "De 1-0 valt uit het niets, denk ik. Dat zorgde eigenlijk al voor een grote tik. We hebben ons in de rust echter opgepept om weer te strijden en te voetballen. Dan zie je dat we weer goed beginnen, maar toch hadden we geluk dat RKC niet de 2-0 maakte. Esteban hield ons op de been. Vervolgens kwamen we op 1-1 en toen dacht ik dat we zouden winnen. Daarna speelden we het echter slecht uit En uiteindelijk verloren we. Dat is echt pijnlijk. Dit is echt een dieptepunt voor AZ", zo besloot Viergever.