[Primera Divisíon] Zeer welkome zege voor Athletic Bilbao

Athletic Bilbao zal in het restant van de competitie moeten waken voor degradatievoetbal. De zege op Osasuna (0-1) is in ieder geval een steun in de rug. Los Leones hadden een lastige klus aan Osasuna, maar in de tweede helft viel uiteindelijk toch de treffer voor Athletic. Markel Susaeta wist het vijandige doel te vinden, een voorzet van Ibai Gómez wist de 25-jarige vleugelspeler in het doel van Osasuna te schieten.

Het bleek uiteindelijk ook een zwaarbevochten zege voor de Basken. De ploeg van Marcelo Bielsa slaagde er niet in om een tweede treffer te scoren, dus bleef de marge klein. Desondanks is de zege niet minder welkom, aangezien Athletic nog behoorlijk wat werk moet verzetten om definitief boven de degradatiestreep te blijven.

De ploeg uit Bilbao stijgt dankzij de zege naar de veertiende plaats, die voorheen bezet werd gehouden door Osasuna. De ploeg uit Pamplona zakt dus een plaats en zal evenals Athletic in de slotfase van de competitie voornamelijk tegen degradatie gaan strijden.