[Bundesliga] Matip houdt Schalke in linkerrijtje

Schalke 04 had geen eenvoudige klus aan Fortuna Düsseldorf, maar dankzij twee succesvolle doelpogingen van Joel Matip wist de thuisploeg te winnen (2-0). Schalke ging goed van start en kwam binnen het halfuur op voorsprong. Matip werd met hoofd bediend door Jermaine Jones en van dichtbij wist de Duitser van Kameroense afkomst raak te schieten. Die Königsblauen gingen aan de leiding, maar Fortuna Düsseldorf bracht daar na rust verandering in.

In de loop van de tweede helft wist Axel Bellinghausen een uitbraak van zijn ploeg goed af te ronden en zodoende stond de 1-1 op het scorebord. Het was wederom aan Schalke om een treffer te forceren, maar het lukte de ploeg van Jens Keller maar moeizaam om Düsseldorf onder de duim te krijgen.

Uiteindelijk was het Matip die met zijn tweede treffer van de avond de thuisploeg aan de overwinning hielp. De middenvelder wist een pass van Michel Bastos goed te benutten en Die Knappen stonden weer op voorsprong. In de laatste fase van het duel bleef Schalke de voorsprong handhaven, dus de drie punten bleven in Gelsenkirchen.